people2

Afwerkopties

Onze TEK zijn uitvoerbaar met verschillende afwerkopties. Deze zijn in onderstaand overzicht weergegeven.

 

siliconenband Siliconenband 3cm en 5cm

Dankzij siliconenbanden kunnen veel mensen een kniekous dragen in plaats van een langere kous: AG of zelfs AGT. Zo dragen siliconenbanden dus zeker bij aan comfort en compliance. Een belangrijke voorwaarde is dat de band op een verantwoordelijke wijze wordt aangebracht, zodat een adequate compressie is gewaarborgd. Siliconenbanden van Varitex worden zodanig aangebracht dat de band dezelfde druk op het been uitoefent als het breiwerk dat zou doen. Siliconenbanden zijn er in 3cm (alleen AD) en 5cm breed.
  Elastisch band 3cm en 5cm

Elastisch band 3cm wordt niet aanbevolen als initiële afwerking, maar wordt meer gebruikt als verwijdering van siliconenband 3cm nodig is, respectievelijk als reparatiebandje. Elastisch band 5cm kan goed gebruikt worden om rollen van een AD-kous tegen te gaan. Let op! Dit band is glad en is dus niet goed toe te passen tegen afzakken.
schuine_voet Schuine voorvoetafwerking

Bij mensen met een schuine teenimplant en bij hallux valgus geeft een rechte teenafwerking vaak geen goed pasvorm. Een schuine voetafwerking is dan de oplossing om toch een adequate pasvorm en compressietherapie te waarborgen. De schuine voetafwerking is mogelijk bij open- en gesloten teenstukken.
kniebocht
Kniebocht


Bij het ontwerp van elastische kousen houden we rekening met de verschillende houdingen van de knie: afwisselend gestrekt en gebogen. Mensen die de dag voornamelijk zittend doorbrengen (chauffeurs, kantoorpersoneel, rolstoelgebruikers) hebben baat bij een kous met kniebocht. Onder en boven de knieschijf zijn extra keringen gebreid waardoor de kous een gebogen stand heeft en daardoor veel minder aanleiding geeft tot plooivorming in de knieholte.
verkorte_wreef Verkorte wreef

Alle Varitex kousen hebben een 90-hiel die het meest tegemoet komt aan de gemiddelde stand van de voet. Daardoor is plooivorming op de wreef minimaal. Desondanks kan in bepaalde gevallen toch meer plooivorming voorkomen en aanleiding geven tot discomfort. Speciaal voor die situaties is de verkorte wreef ontwikkeld, waarbij door het inbreien van extra keringen het teveel aan rimpels op de wreef als het ware wordt weggenomen. De rechte hielvorm blijft hierdoor gehandhaafd. Zo heeft u the best of both worlds.
schuine_g Schuine G (Slipmodel)

Zowel AG- als AGT-kousen kunnen worden voorzien van een schuine G. Doordat de compressie niet abrupt stopt geeft een schuine G een mooiere pasvorm. Tevens is siliconenband 5cm op G mogelijk. Let op! Heupkousen (AGT): altijd G meten volgens de norm: 5cm onder K.
panty_1 Panty (AT) of eenbeenspanty (ATFT/ATGT)

De pantybroek heeft een anatomische vorm en wordt "licht compressief" gebreid. De taille wordt afgewerkt met een band met klittenbandsluiting. Dit model broek heeft dankzij de goede pasvorm een prima draagcomfort. Tevens is siliconenband 5cm op G mogelijk. Let op! Altijd G meten volgens de norm: 5cm onder K.
panty_2 Panty met compressiebroek (ATFC)

De panty wordt compressief gebreid van voet tot taille in een aflopend drukpatroon. De broek wordt gebreid in de kwaliteit Flebovar 2, Flebosoft serie in Flebosoft 2. De compressiebroek wordt tot in de taille gebreid en derhalve niet voorzien van een tailleband. Uiteraard ook verkrijgbaar als eenbeenspanty (ATSFC). Let op! Altijd G meten volgens de norm: 5cm onder K.
  Kous in 2 delen

Alle lange kousen en panty's kunnen ook in twee delen gemaakt worden. De twee delen   (bijvoorbeeld AD en DG) zijn los van elkaar; daar waar zij elkaar overlappen, wordt de druk gecompenseerd, teneinde een te hoge druk te voorkomen. De overlap is 7cm, tenzij anders is aangegeven.
  Pelotten in de kous

Wij kunnen u standaard pelotten leveren voor de enkelcoulisse (los). Tevens is het mogelijk (om) de pelotten door ons in te laten naaien; bij bestelling d
uidelijk aangeven: linker- of rechterbeen, mediale- of laterale zijde. Ingenaaide pelotten zijn niet mogelijk in de "Flebosoft" serie.